Часовник

ПОЧИСТВАНЕ

ПОЧИСТВАНЕЗа всички верижки (без кожа и деликатни материи) и всички водоустойчиви часовници използвайте мека четка за зъби и сапунена вода. Почистете и изсушете с мека кърпа.

ВОДОУСТОЙЧИВОСТ

ВОДОУСТОЙЧИВОСТВашия Swatch часовник е водоустойчив. В случай на силен удар или смяна на батерията е възможно нарушаване на водоустойчивостта. Добре е да се проверява херметичността след по-продължителна експлоатация.

СМЯНА НА БАТЕРИЯ

СМЯНА НА БАТЕРИЯСмяна на батерията да се прави много внимателно, защото е възможно да се повреди механизма и да се засегне водоустойчивостта.

ИЗХВЪРЛЯНЕ НА БАТЕРИЯ

Батерията не трябва да се изхвърля заедно с домакинските отпадъци. Изхвърлянето да става на места, предвидени за такива отпадъци. С това ще допренесете за опазване на околната среда и човешкото здраве.

ПЛУВАНЕ В МОРЕ

ПЛУВАНЕ В МОРЕВинаги изплаквайте часовника със сладка вода. Морската вода може да повреди материалите и цветовете на часовника.

МАГНИТНО ПОЛЕ

МАГНИТНО ПОЛЕИзбягвайте да поставяте вашият часовник близо до медицинско оборудване, високоговорители и други устройства със силно магнитно въздействие

УДАР

УДАРСилни удари или изпускане върху твърди повърхности както и резки температурни промени могат да повредят вашия часовник

ТЕМПЕРАТУРИ

ТЕМПЕРАТУРИИзбягвайте резки температурни промени и екстремални градуси над 60C и под -10C

СМЯНА НА ДАТАТА

СМЯНА НА ДАТАТАДатата на вашият часовник се сменя между 23:00 и 3:00. Не предприемайте смяна на датата в този период, за да не повредите механизма.

ПОЛИРАНЕ НА СТЪКЛО

ПОЛИРАНЕ НА СТЪКЛОЛеките надрасквания върху синтетично стъкло могат да се отстранят с полираща паста. Посетете магазин на Swatch при необходимост от полиране.

ХИМИЧЕСКИ ПРЕПАРАТИ

ХИМИЧЕСКИ ПРЕПАРАТИИзбягвайте директен контакт с разтворители и агресивни препарати като парфюми, слънцезащитни и козметичи продукти, препарати против несекоми и други химикали, защото е възможно до увредят покритието на часовникът.

НУЛИРАНЕ НА ХРОНОМЕТЪР

НУЛИРАНЕ НА ХРОНОМЕТЪРКогато стрелките на хроно индикаторите не са в една линия ( поради удар или падане) могат лесно до се занулят на 12часа . Повече информация на //www.swatch.com/en_gb/services/user-manuals

ВАЖНО

ВАЖНОПри проблем най-добре посетете магазин на SWATCH.

КОЖЕНА КАИШКА

ЗАЩИТА ОТ ТОПЛИНА

ЗАЩИТА ОТ ТОПЛИНАДа не се държи близо до открит огън, радиатори и други източници на топлина.

ЗАЩИТА ОТ СВЕТЛИНА

ЗАЩИТА ОТ СВЕТЛИНАИзбягвайте пряко излагане на ярка светлина за по-дълго време, за да не се промени повърхността на кожата.

ЗАЩИТА ОТ ВОДА

ЗАЩИТА ОТ ВОДАИзбягвайте съпрекосновение с вода и висока влажност, за да не се промени цветът на кожата и деформира каишката.

ХИМИЧЕСКИ ПРЕПАРАТИ

ХИМИЧЕСКИ ПРЕПАРАТИНе забравяйте, че кожата е промокаема. Избягвайте директен контакт с мазни субстанции и козметични продукти.

ПОДСУШАВАНЕ

ПОДСУШАВАНЕПрепоръчително е ако се налага да подсушите мокра или влажна каишка да я оставите да съхне на стайна температура на хладно място.

ПОЧИСТВАНЕ

ПОЧИСТВАНЕЗа кожа и деликатни каишки, почистете с влажна кърпа и само ако е необходимо с мек сапун. Подходящо за гладка и релефна кожа.

ПОЧИСТВАНЕ С ЧЕТКА

ПОЧИСТВАНЕ С ЧЕТКАИзползвайте мека четка за премахване на мръсни наслагвания, за да освежите повърхността. Подходящо при набук или каишки от деликатна материя.

ВАЖНО

ВАЖНОПри проблем най-добре посетете магазин на SWATCH.

БИЖУТА

ПОЧИСТВАНЕ

ПОЧИСТВАНЕИзползвайте хладка сапунена вода или полирайте с мека кърпа, за да поддържате блясъка.

ОБЛИЧАНЕ

ОБЛИЧАНЕСложете бижутата след като сте се облекли и първо ги свалете преди да сте свалили дрехите си, за да ги предпазите от допълнителен натиск, който може да доведе до изкривяване и падане на кристали и елементи.

УДАР

УДАРИзбягвайте силни удари или изпускане върху твърди повърхности както и резки температурни промени. Търкане в твърди повърхности може да надраскат, издълбаят или повредят бижуто.

ПЛУВАНЕ

ПЛУВАНЕСвалете бижутата при плуване в басейн/море или изплакнетe след плуване със сладка вода. Солената или хлорирана вода може да промени блясъка.

ЛИЧНА ХИГИЕНА

ЛИЧНА ХИГИЕНАСвалете бижутата преди миене на ръце или нанасяне на козметични продукти като парфюм, лак за коса, сапун, слънцезащитни продукти, кремове и лосиони, защото е възможно да се обезцветят използваните материали и да се загуби блясъка на кристалите.

ТЕМПЕРАТУРИ

ТЕМПЕРАТУРИИзбягвайте резки температурни промени и екстремални градуси над 60C и под -10C. Да не се поставя близо до открит огън, радиатори и други източници на топлина.

ХИМИЧЕСКИ ПРЕПАРАТИ

ХИМИЧЕСКИ ПРЕПАРАТИИзбягвайте директен контакт с разтворители и агресивни препарати като парфюми, слънцезащитни и козметичи продукти, препарати против несекоми и други химикали защото е възможно до увредят покритието.

ЗАЩИТА ОТ СВЕТЛИНА

ЗАЩИТА ОТ СВЕТЛИНАИзбягвайте пряко излагане на ярка светлина (слънчева или от мощна лампа) за по-дълго време, за да не се промени цвета.

ВАЖНО

ВАЖНОПри проблем най-добре посетете магазин на SWATCH.